Belépés:

Elfelejtette jelszavát?

Még nem regisztrált?

A bulvármédia hazánkban


Üdvözöllek benneteket itt az Andrássy úton található Párisi Nagyáruház Lotz-termében! Azt hiszem Hennel Ádámot nem kell bemutatnom a Trendmagazin olvasóinak, de Friesl Balázs, a Starity főszerkesztője kevesebbszer szokott nyilatkozni. Úgy tudom nem nagyon szoktál interjút adni, van ennek valamilyen külön oka, vagy miért alakult ez így?

Hennel Ádám, Friesl Balázs

Friesl Balázs: Eddig nem volt rá módom hogy interjút adjak, inkább a háttérben tevékenykedtem, de ez egyáltalán nem volt tudatos döntés részemről. Ha úgy alakul akkor jobban előtérbe fogok kerülni, persze azt nem tudom hogy ez hasznos lesz vagy sem, mennyire válik majd a Starity előnyére, de ez majd úgyis ki fog derülni!

Ádám, te viszont rendszeresen megszólalsz különböző helyeken, fontos számodra a párbeszéd az olvasókkal?

Hennel Ádám: Engem sokszor vádoltak már azzal, hogy krónikusan sokat szerepelek, de szerintem ez nincsen így, sőt. Én csak akkor szólalok meg, ha valamilyen komolyabb mondanivalóm van, de egyébként egyáltalán nem vagyok nyitott a nyilvánosság felé. Szerkesztőségünkbe rendszeresen kapok meghívókat különféle rendezvényekre, de szinte soha nem megyek el. Amikor pedig nyilatkozok, az azért van, mert nekem már kezdetektől volt egy olyan gondolatom, hogy egy ilyen lapnál mint amilyen a Trendmagazin, ahol megjelennek komolyabb, értékrendbeli, életviteli kérdések is, itt az nagyon előnyös, ha a magazint össze tudják kötni egy vezetővel, akinek az élete, értékrendje egyezik a kitűzött célokkal.

Mostani beszélgetésünk témája a bulvár, szerintetek mi a bulvár? Balázs, írd körül nekünk ezt a fogalmat légyszíves!

Friesl Balázs: A bulvár véleményem szerint egy nagyon tág fogalom, elsősorban a bulvársajtó azokkal a személyekkel foglalkozik, akik közszereplők, nagy érdeklődésre tettek szert, és az ő életük, mindennapjaik foglalkoztatják az embereket. Nagyjából így lehet leírni a bulvármédia tevékenységét. Ezen újságok olyan sztorikat közölnek le ismert emberekről, amik érdeklik az olvasókat, amik néha vidámak, néha meghökkentőek, és ezáltal kizökkentik őket a mindennapi életükből.

Ádám, te hogy írnád körül a bulvárt?

Hennel Ádám: Teljes mértékben osztom Balázs megállapítását, a bulvár elsősorban egy szórakoztató műfaj. Én egyébként azt látom, hogy hazánkban a bulvármédiának valahogy nagyon rossz kicsengése van, divat lett manapság a sztármagazinokat, rajongói közösségeket, szórakoztató televízióműsorokat lenézni, szidni, amivel én nem értek egyet. Természetesen tudom jól, hogy ezeknek a kritikáknak van alapja, hiszen én is látom azokat az eseteket, amikor a bulvársajtó egyes részei lejáratnak, megbélyegeznek, megaláznak embereket, illetve sajnos van amikor a kedves újságírók átlépnek egy bizonyos határt, és szó szerint hazugágokkal akarják növelni a példányszámot. Ezt én is elítélem! Ugyanakkor az is tarthatatlan állapot, hogy ezeket az egyedi eseteket az egész szórakoztató médiára rá akarják húzni! A Trendmagazint az elmúlt egy-két hónapban gyakran érték támadások, miszerint “bulvárosodunk”. Miért is? - kérdezem én. Száz cikkünkből jó ha tízben megjelennek ismert emberek nevei. Vagy az a bűnünk, hogy kapcsolatban állunk a Starity-val? Akiket ez zavar, azoknak azt üzenem: írkáljanak amit akarnak, nem izgat!

Tovább a teljes cikkhez!

2011.04.14. 03:50