Belépés:

Elfelejtette jelszavát?

Még nem regisztrált?

1. Fejezet: A divat, az Apple és a sznobizmus

866


Előszó

Sokszor hallom, az embernek időnként számot kell vetnie, megnéznie mi minden történt az elmúlt időben, és le kell vonnia néhány következtetést. Szerintem ez egy nagyon felelős magatartás. Ezáltal lehet korszakokat zárni és újakat nyitni, az elkövetett hibákból tanulni, a sikerekből pedig erőt nyerni a következő úthoz.
 

Kollégáim már egy jó ideje mondják, csináljunk egy anyagot az elmúlt évek történéseiről, hiszen igény az lenne rá, és talán helyretehetünk néhány zavaros kérdést, pletykát is. Én sokáig ódzkodtam ettől. Talán mert túl sok idővel jár - gondoltam, vagy talán mert ezáltal olyan következtetéseket is levon az ember, amelyeket egyébként nem tenne. Végül is Horváth Tamás -akivel az elmúlt néhány évben kisebb kihagyásokkal, de alapvetően együtt dolgoztunk, aki látta és értette mindazt amit csináltam – szóval ő javasolta hogy egy interjúkötetben meséljek neki mindarról, ami a Pcweb Media Group és az azt követő Hennel Produkció keretein belül történt. Az itt olvasható sztorikból kiderül hogyan építettem fel a semmiből egy webes lapkiadót, milyen elvek alapján kormányoztam két és fél éven át egy játék és szabadidő-magazint, mi mindent tettem, hogy a hozzám hasonló fiatal tehetségek lehetőségekhez jussanak, és miért gondolom azt, hogy ennek az országnak egy sokkal színvonalasabb internetes médiára lenne szüksége.
 

Mindezekről, és még sok minden másról szól tehát az interjúkötet, melyhez néhány év múlva talán újabb fejezetek csatlakoznak majd.


Hennel Ádám

 

Az interjút készítette és szerkesztette: Horváth TamásKezdjük azzal az interjút, hogy te köztudottan márka orientált ember vagy, és engem is meglepett – az előzmények tekintetében - mikor úgy egy éve méltatni kezdted az Apple-t, mint brandet. Hogy is volt ez?

 

Az Apple-lel való első találkozásom hogy úgy mondjam eléggé negatív élmény volt, emlékszem mikor még a GamePress útját egyengettem, volt egy munkatársam aki állandóan Machintosokkal nyaggatott, minden egyes alkalommal mikor találkoztunk volt valami megjegyzése róla... Megmondom őszintén én akkoriban ezeket a brutálisan erős nextgen számítógépeket építgettem magamnak (ezeket a PC-ket egyik informatikus ismerősöm nemes egyszerűséggel PAKS II-nek nevezte – no comment), azokhoz meg ugyebár Windows járt, épp ezért halálosan untam hogy Apple így, Machintos úgy. Teljesen bolondnak tekintettem, na most eltelt két év és mindent értek! Bevallom, ha másban nem is, de ebben a kérdésben akkoriban nagyot tévedtem.

 

Mikor és miért változtattad meg az álláspontodat?

 

Nem is tudom pontosan, talán először akkor figyeltem fel jobban az Apple-re mint márkára, mikor az egyik ismerősöm iPhone-t vett – akkoriban még nagyon kevés volt belőle – és büszkén mutogatta nekem. Én is épp akkortájt vettem egy másik típusú készüléket, de mikor megláttam a telefonját, tudtam hogy nekem is ilyen kell. Másnap már én is iPhone-t használtam.

 

És elindult a lavina?

 

Ahogy ez lenni szokott. Megismerkedtem az iTunes-szal és szöget ütött a fejemben valami. Méghozzá az, hogy ez az Apple talán tényleg tudhat valamit, ha legyárt egy ilyen profi telefont, és képes hozzá tökéletesen működő, funkcionalitásában egyedülálló szoftvert is készíteni. Ezután elkezdtem kutakodni, megismertem az egyik hazai Apple kereskedés vezetőjét, majd alaposan megnéztem az egyéb termékeiket is, és mivel köztudott hogy nekem abszolút szépérzékem van, így beleszerettem a gépekbe is.

 

Könnyű volt az átállás? Sokan félnek és emiatt nem mernek áttérni Machintosra.

 

Abszolút mértékben, de az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy nekem ettől függetlenül még vannak gépeim amelyeken XP vagy Vista fut, szóval ha esetleg szükségem van Windows-ra, akkor sincs probléma, bár kétségtelen hogy Mac-en sokkal gördülékenyebben megy a munka.

 

Én úgy tudom tavaly saját Apple magazint akartál nyitni, legalábbis több helyről hallottam, igaz ez?

 

Nos, ez egy összetett kérdés, tény hogy mikor jobban megismerkedtem az Apple-lel és rajongójává váltam, akkor megnéztem, mégis itthon az internetes médiában mennyire fajsúlyos az Apple, léteznek-e olyan portálok amik csak és kizárólag a Mac-es felhasználók számára készülnek. Azt láttam, hogy ugyan 1-2 jelentősebb ilyen témájú oldalon a közösség szépen felépült, de a tartalmakban ezek egytől-egyig igencsak soványak, így én nem is nevezném ezeket magazinnak, inkább csak amolyan „tematizált blogoknak”. Aztán megkerestek olyan Mac-újságírók akik ezt hasonlóképp gondolták, és én megígértem nekik, hogy segíteni fogok az első igazi hazai Applemagazin megnyitásában. Végül úgy hozta a sors, hogy ezt az önálló lap tervét elvetettük (leszavaztak a kollégák, és még mondja valaki hogy diktatórikusan döntök mindenről..), mivel mindazt amit kitaláltunk, fontosnak tartottunk megjelentetni egy ilyen oldalon, azt a nemsokára elinduló Trendmagazin keretein belül sokkal komfortosabban meg tudjuk valósítani, teszem hozzá úgy, hogy a már meglévő Apple oldalakat sem kell a földbe döngölnünk.

 

Ez megnyugtató. Visszatérve a témára, lehet hogy nincs is a felhasználóknak igényük másra, hiszen ők használják az Apple termékeit, lényegében ismerik is, tehát ezeken az oldalakon néhány hírt elolvasnak és már mennek is a fórumokra, ahol pezseg az élet, beszélgethetnek, egymás problémáira választ kaphatnak stb.

 

Nézd, a közösség egy idő után megy a maga útján, egy tartalomszolgáltatónak az igazi kihívás az, hogy ne csak a társaság miatt menjenek a lapjára és ezáltal gyakorlatilag egy egyszerű fórummá minősítsék le az egyébként magazin nevet viselő valamit, hanem hogy a cikkeivel, kategorizált, összegyűjtött tartalmaival valami újat, hasznosat és érdekeset mutasson nap mint nap az olvasóknak. Ezt hiányolom én.

 

 

Beszéljünk kicsit másról. Ez a cipő ami most rajtad van, mennyibe került?

 

Szóval ez azt jelenti hogy Apple letudva, most jöhet a divat... Nem hiába tanultál te újságírást, egészen jó az átvezetés. Egyébként pedig ez egy 150 ezer Ft-os cipő, hogy a kérdésedre válaszoljak.


 

" üzleti körökben, ahol én jócskán megfordultam az elmúlt években, borzasztóan fontos az hogy hogyan nézel ki, mit sugárzol "Hogy jutottál idáig? Mármint, az ember egy idő után nyilván elkezd érdeklődni a divat iránt, de rajtad azt látom hogy mindig ügyelsz az öltözködésre, ismered a trendeket... Szóval hogy alakult ki nálad hogy 150 ezres cipőben járj?

 

Nem tudom.. mikor még kisiskolásként fociztam, és apukámmal mentünk mezt venni, akkor engem elsősorban nem az érdekelt hogy Rivaldo vagy Beckham van ráírva a pólóra, hanem hogy az milyen színű, hogy fog illeni a cipőmhöz meg a zoknimhoz stb., tehát már kiskoromban is valamilyen szinten volt stílusom, persze akkoriban nem járhattam márkás ruhákban, nem engedhettem meg magamnak. Később pedig már én magam jártam vásárolni, emlékszem milyen nagy szó volt hogy 20-25 ezer Ft-tal a zsebemben bementem a C&A-ba vettem magamnak egy szatyorra való holmit.

 

C and A? Nem Tommy Hilfiger vagy Armani?

 

Na ne viccelj, kis kamaszként akkor egyhavi zsebpénzem volt 10 ezer Ft, abból szerinted mit kaptam volna ezekben a boltokban? Talán egy zoknit se. Akkoriban elképzelhetetlen volt hogy én bemenjek egy Tommy Hilfigerbe és ott úri módon vásárolgassak.

 

Pedig szerettél volna?

 

Persze hogy szerettem volna, mindenki szeretne, én képes voltam már akkoriban is összegyűjtögetni a kis pénzecskéimet hogy márkás holmikat vehessek. De kezdetben tényleg csak 1-1 darabot vettem néha-néha, egyszer emlékszem egy fekete csillogós Armani kardigánt néztem ki egy külföldi katalógusból, de akkor még nem nyílt meg itthon a Giorgio Armani szalon az Andrássy-n, ezért Amerikából rendeltem meg. Már nem tudom mennyit fizettem érte szállítással meg mindennel együtt, de egy fillérem sem maradt, ráadásul még a méret se volt jó, így odaajándékoztam valakinek... Most hiába nézel így rám, néha még aranyos is tudok lenni!

 

Képzelem! De azért ez kellemetlen lehetett, sokan ezért nem vásárolnak az interneten.

 

Akkor ez nekem is elvette a kedvem a vásárlástól, de tény nem is voltam rutinos benne, és mint mondtam nem engedhettem meg magamnak hogy nap mint nap vásárolgassak.

 

Manapág viszont...

 

Manapság viszont már csak világmárkák ruháit hordom, és azokból is leginkább az elegáns, úgynevezett „business style” vonal az amit figyelemmel kísérek, egyrészt mert például egy zakó vagy cipő esetében sokkal több anyag és minőségbeli különbség tapasztalható mint egyszerű hétköznapi ruháknál, tehát sokkal jobban megmutatkozik az adott tervező stílusa, másrészt pedig szerintem azokban a körökben ahol én megfordulok van egy dress-code amit illik betartani. Szóval nem feltétlen halásznadrágban meg tornacipőben kell megjelenni egy fontos tárgyaláson, például. Azonban hozzá kell tegyem, egyáltalán nem lettem „shopping függő”, szóval nem viszem túlzásba a dolgokat, bárki bármit is gondol.

 

Múltkor mikor ültünk a Gerbeaud-ban, nálad volt a laptopod és mutogattad az új Dolce and Gabbana kollekciót a netről. Olyan beleéléssel beszéltél egyik-másik képen lévő zakóról vagy öltönyről, hogy ezt nézd meg milyen egyedi, gyapjú és selyem keverék ilyen és olyan díszítéssel meg amolyan szabásvonallal... Egészen csillogott a szemed.

 

Miért, neked nem csillogott?

 

Hát, amikor megkérdeztem hogy ez és az mennyibe kerül és te pedig rávágtad hogy például az a metálkék zakó sacc per kábé 300-400 ezer Ft, akkor tényleg csillogott körülöttem minden!

 

Na jó, de itt mégiscsak a Dolce and Gabbana-ról van szó, amelyik az egyik legnevesebb és legdrágább divatmárka a világon. Még szép hogy a többségnek megfizethetetlen, egyrészt a minősége, egyedi stílusa miatt, másrészt pedig azért, mert csak egy bizonyos rétegnek készül.

 

Szóval igazi sznob márka.

 

Azt hiszem igen, de nincs ezzel semmi baj, minden egyes termékpalettán vannak olyan márkák amik hogy úgy mondjam a tehetős rétegnek készülnek. Autóknál, óráknál, ruháknál, mindennél.

 

Számodra mit jelent a sznobizmus, hiszen te köztudottan az vagy...

 

Nem vagyok sznob, vagy legalábbis nem olyan mértékben mint ahogy állítják. De szerintem beszéljünk e tekintetben érthetően. Azt sokan nem tudják, hogy eredetileg a sznob mit is jelent, kikre is utal. Ha olvastad William Makepeace Thackeray A sznobok könyve című kötetét, ahonnan tulajdonképpen ered ez a szó, ott például a sznob az, aki bizonyos külsőségekkel egy számára tetsző, irigylésre méltó közösséghez akar tartozni. Eközben a köznyelvben a sznob egészen mást jelent, leginkább a nagyképűséggel, a sok pénzzel és kivagyisággal hozzák összefüggésbe. Mindettől függetlenül, sznob vagyok, amiért világhírű divatmárkák ruháit hordom? Sznob vagyok, mert rajongok az Apple termékeiért és mindazért amit képviselnek? Hát legyen.

 

Szerinted a ruha teszi az embert?

 

Ha egyszerűen kellene válaszoljak akkor azt mondanám hogy szerintem bizonyos mértékig igen, de ez ennél bonyolultabb kérdés. Hiszen az ember társadalmi pozíciója, munkája, életmódja mind-mind kapcsolódik ahhoz, hogy milyen ruhát visel. Nyilván egy vízvezeték-szerelő és egy üzletember öltözködési stílusa nagyban különbözik, éppen ezért összehasonlíthatatlan. Persze ez nem azt jelenti hogy akinek nem telik rá és kénytelen silány, vagy jó esetben középszerű ruhákat hordani azt le kell nézni, de tény hogy a ruházkodás nagyon sok mindent elárul egy emberről. Hogy érthetőbb legyen, mondok egy példát. Ugyan erről még nem beszéltünk, és tudom hogy majd egy másik fejezetben még visszatérünk rá, szóval engem ugyebár egy ideje nagyon megragadott a 'svájci órák világa'. Ez most csak onnan jutott ez eszembe, hogy az öltözködésről, és az emberek megítéléséről beszélgettünk. Tehát, üzleti körökben, ahol én jócskán megfordultam az elmúlt években, borzasztóan fontos az hogy hogyan nézel ki, mit sugárzol. Állítom neked, már egy tárgyalás első percében eldőlhet rengeteg dolog, csak azért, mert a felek tisztába kerülnek azzal, mégis ki a partnerük, milyen ember, milyen a stílusa. A legfontosabb természetesen az összhatás, hiszen az egyéniségek eltérőek lehetnek, de talán két fontos kiegészítő van amire nagyobb figyelem irányul: az órád és a cipőd.

 

Miért pont ezekre?

 

Nagyon egyszerű. Az órád rávilágíthat arra hogy milyen ember vagy, hiszen az időmérő lehet hivalkodó vagy visszahúzódó, tradicionális, vagy inkább trendi, olcsó vagy drága, szóval sokféle. A cipő pedig leginkább azért fontos, hogy lássák: igen, te igényes ember vagy, fekete öltönyhöz nem veszel fel barna cipőt és hasonlók, valamint elegáns, alkalomhoz illó, divatos, és szemlátomást minőségi cipőt viselsz stb.

 

És ezek alapján dől el a tárgyalás? Eléggé hihetetlen!

 

Nyilván nem csak ezek alapján, de te ezt nehezen értheted, hiszen nem voltál még hasonló szituációkban. Amikor mondjuk egy televíziós műsorkészítő cég megbízottja és egy magazin főszerkesztője leülnek tárgyalni, és a tárgyalásuk sokrétű, rengeteg kompromisszumos lehetőséggel, akkor nagyon sokat számít, hogy ki mennyire tudja feltérképezni a másikat. Vagy például ha valaki egy cég nevében fel akar vásárolni egy másik vállalkozást, és leülnek erről beszélni, szerinted mikor biztatóbb a helyzet: ha a vételi ajánlatot tevő úriembernek egy említésre sem méltó, néhány tízezer forintos Casio óra van a karján, vagy ha egy másfél milliós Rolex?

 

Bizonyára biztatóbb egy Rolex, mert az státusszimbólum, irtózatosan drága, tehát a vevő pénzes.

 

Valahogy így működik ez az egész.

 

Én egyszerűen azt nem értem, hogy miért nyílik ebben a városban ennyi új luxusbolt. Nemrég nyílt meg az Andrássy-n a Giorgio Armani, most pedig a Dorottya utcában a COIN divatház. Eközben én azt látom hogy az emberek elszegényednek, elvesztik az állásukat, nem tudom kik azok, illetve mennyien lehetnek akik ilyen drága üzletekben vásárolnak?

 

Most ha viccelni akarnék akkor én jelentkeznék, de érdemes erről kicsit komolyabban beszélni. Nagyon nagy butaság lenne egy befektető részéről, aki például Tag Heuer márkaképviseletet akarna nyitni itthon (jelzem már megtörtént), ha az általános közállapotokat venné alapul a döntéséhez. Ezek a boltok mind-mind azt a bizonyos kis réteget, ha nem is a felső tízezret, de a felső százezret akarják megcélozni, akik némileg függetlenek maradnak az adott ország helyzetétől, éppen ezért egyáltalán nem érdekes ebből a szempontból hogy mondjuk a magyar családok 50%-nak nincs semmilyen tartaléka (valamelyik nap olvastam az egyik újságban, ez azért elképesztő). Szóval, éppen elég ha az a néhány ember bemegy, és megveszi a 400-500 ezer forintos órákat, már megy a bolt. És hogy csavarjak a dolgokon, nemrég láttam egy másik felmérést, amiben az jött ki eredményként, hogy ebben az országban egyre többen költenek el több százezer Ft-ot órákra. Miközben az ország anyagilag finoman szólva nem áll jól, te is említetted hogy az emberek nagy része lecsúszott, de ettől még a luxustermékek termelhetnek extra profitot, világos ugye? Nyilván aki órára kiad ennyi pénzt, az ruhákból, ékszerekből és elektronikai eszközökből is a prémium szegmenst választja. Erre a logikára - hogy tudniillik ezeket a tehetős vásárlókat is centralizálni kell, épülnek és fejlődnek világszerte a bevásárlóutcák. Ezeken egy helyen megtalálható a Rolex, a Hugo Boss, a Gucci, vagy éppen a Mont Blanc, körülöttük pedig olcsónak egyáltalán nem nevezhető kávézók és éttermek sorakoznak.

2009.11.15. 14:07

Hozzászólások:

« előző  12 3 4  ...  következő »
basic avatar

Toma | 2010.07.03. 11:29

hmm én ott még nem votlam, pedig mindig szemeztem vele...:P
csak nem tudom félek az áraitól :(

basic avatar

Jázmina | 2010.06.27. 18:39

Igen Barti, azok a kävezok jobbak, en csak a McCafe izvilägära ertettem, hogy jo, mert szerintem finomak a käveik meg a forro csokijuk is jo sok tejszinhabbal :)
A shakek sem rosszak, de en teljesen jegkrem örült vagyok, föleg nyäron. A legföbb täplälekom ilyen melegben a jegkrem, reggeli, ebed vagy vacsora...:) Meg melle egy kis gyümi azert, kell a vitamin :D

basic avatar

barti | 2010.06.27. 17:50

nemtom én jobban szeretem az olyan kávézókat ahol nincs nagy tömeg, és pincérek is vannak nem csak pultosok :)

basic avatar

Adrihanna | 2010.06.26. 23:33

én epresshake párti vagyok.. tavaly nyáron a nyár éjszakai menü úgy hajnal 3-4kor epres shake nekem, csokis barinőmnek

kis lupoban sötétített üveg, jól leültetve a kocsi yo sportos külső és két csajszi ezerrel énekli benne a még senki által sem ismert de spanyolból hazahozott és agyonhallgatott PitBull-Calle Ochot.. :) na ezek voltunk mi.. aki látott és mondjuk fiúként lealáztuk amikor a lámpa zöldre váltott attól arry ;) :P heheeeeee

amúgy vicc, hogy még zenébe is le vagyunk maradva mi már kívülről fújtuk a dalt, mikor elkezdte játszani a rádió 1 :S necces és mi spanyol viszonylatba lejártak voltunk, mert a Nerjaiak már szétunták a számot míg mi meg tök yooooo hallgasssuuuuuuuk :P

basic avatar

Chris88 | 2010.06.26. 21:07

Jázmina: Mc cafe jó, de az a baj hogy egybevan a meki büférészével, és így már.... nem valami okés.
Akkor viszont tökéletes, ha nem akar az ember beülni, csak viszi magával a kávét.

Két Armani üzletet nem hinném hogy egymás mellé engednének, inkább valami egészen másra gondolok. Prada?

basic avatar

Jázmina | 2010.06.26. 20:24

Nekem a kävek közül a McCafe termekei is nagyon izlenek, de magät a mekit ki nem ällhatom..

basic avatar

Jázmina | 2010.06.26. 20:24

Tippelni en sem mernek, hogy vajon milyen märkät hoznak be...Christian Louboutin viszont nem lenne rossz, imädom :)
De annyi märka van, ami szuper, kiväncsian värom mi nyilik majd az EA Caffe helyen.

basic avatar

Shadow | 2010.06.26. 13:42

Adri sztem így jobb h Bárdos Andrást se szolegálták ki rendesen, különben felrobbantál volna h kivételeznek! így meg szimplán csak béna az a hely :D

basic avatar

Adrihanna | 2010.06.26. 12:50

a nagyon és a segítsggel közé képzeljetek oda egy nagyot, csak csörgött a telefon és kimaradt :P

basic avatar

Adrihanna | 2010.06.26. 12:49

hát halljátok nekem pl a deák téren a mi is van ott coffee heaven talán.. hát 1. kajak émelyegtem attól a jeges akármitől amit kaptam.. több jég meg cukor volt benne mint kávé 2. nem is voltak kedvesek még úgy se hogy csomó pénzt ott hagytam 3. egy gramm hely nem volt ahova leülhettünk volna. 4. úgy kellett kikönyörögni h töltsék fel a keverőpálcikás akármit, mert igencsak nagy igényem lenne íly mennyiségű cukor elkutyulásában egy pálcikára.. szóval ennél még a mekis jeges kávé is okébb.. :S DEEEEE legalább a Bárdos András volt utánam a sorba JA ÉS ŐT SEM SZOLGÁLTÁK KI NAGYON SEGÍTSÉGGGGGEL!!!!!!!!!

basic avatar

Marci20 | 2010.06.26. 12:02

Tsas úr! Biztos vagy benne? :) Tán már neked meg is van? :O

Starbucks... javítsatok ki ha tévedek, de ez a sorbanállós, magadmegvevős, helyedrevivős kávézó? Mert akkor nekem valahogy ezek az árak soknak tűnnek!

basic avatar

TSas | 2010.06.25. 20:10

gyerekek az új iPhone üt! kezdhetitek becserélni a mostani telefont erre, ha végre M.O-ra is ideér! :-)

Starbucks: voltunk, nagyon jó! nincs már olyan nagy tömeg, simán bejutsz.... árak: normális, bár a megszokottnál magasabb, de vaze ez Starbucks :-) jeges kávé 780 Ft és igazán minőségi, a péksütemények is jók, azaz nem igaz hogy rosszabb színvonalú lenne mint máshol a világon szentem.

basic avatar

Bíró Péter | 2010.06.25. 17:27

Én is Armanira tippelek...

basic avatar

Sammy | 2010.06.25. 11:49

Versace :P

basic avatar

Adrihanna | 2010.06.25. 10:08

bármi előfordulhat.. de egy fix nekem nagyon cipőgyanúm van.. meglátjuk :) de brandet nem merek tippelni

basic avatar

Molnár Anikó | 2010.06.24. 20:27

Adrihanna ez lehetséges!

Christian Louboutin

felforgatná az Andrássy-s állóvizet :)

basic avatar

Adrihanna | 2010.06.24. 20:13

hmmmm lehet, hogy cipő megy mellé? na?? mindjárt kitalálom, hogy mi.. a Jimmmy már kilőve, az van a GOLDba a D&G mellett..

basic avatar

Karessz | 2010.06.24. 19:00

Pongó: Nincs kizárva.. De nyílhat valami más is, mondjuk hivatalos Ralph Lauren (esetleg black és purple Label cuccokkal?)

basic avatar

Blackjack | 2010.06.24. 14:17

Két Armani egymás mellett? Az érdekes lenne... :D de annak örülök hogy ott is ruhaüzlet nyílik!

basic avatar

pongó | 2010.06.23. 23:26

BREAKING NEWS

Bezárt az EA Cafe (tudjuk.) Ma hallottam a hírt h új divatmárka nyílik helyette! Szintén Kedves Ferenc nyitja! Vajon mi lesz ott?? Tippeljetek...

Tippem: Armani Exchange

basic avatar

Adrihanna | 2010.06.21. 22:13

pedig jó volt, de lehet h csak egy szüni lesz :)

basic avatar

barti | 2010.06.21. 18:01

Ma be akartunk menni a Starbucks-ba de fullon volt. Kívülről szép, és biztosan jó is ha ennyien vannak. Az Ea caffe bukását én is sajnálom :(

basic avatar

Adrihanna | 2010.06.21. 10:32

hát az rémes is :S
nekem teljesen normális most. és a wellánál úgy helyezik fel a paneleket, hogy legyen felette egy réteg az alapszínből, így csak sejtelmesen ki-ki világít néha egy egy fényfolt :) sokkal szebb mint felül egy nagy sáv :S persze ha ízléses színkombinációk vannak az is jól tud mutatni

basic avatar

Jázmina | 2010.06.20. 20:02

Biztosan jól néz ki.
Nekem speciel az nem tetszik mikor mondjuk rikító vörös hajban vannak 5 centis hirdogénszőke csíkok, csak a haj tetején...De mindenkinek más jön be.

basic avatar

Adrihanna | 2010.06.20. 19:51

Üzenetez csak barna. barnába vagy vöröses barnába van a vörös jó pár árnyalata belehúzva panelekben. :) nekem volt széles és vékony sáv is most nagyon szép :) nagyon ügyesen megcsinálták

basic avatar

Jázmina | 2010.06.20. 19:03

Nekem elég rövid volt a hajam, és azért tetettem póttincseket bele. Varrva is volt nekem, de az "kőkori" szerintem.
Akinek dús és hosszú a haja, annak nem is kell póthaj, ez nem beképzeltség, tök jó, ha valakinek természetesen szép a haja.

Szerintem is szebb, ami természetes hatásúra van festve. Az 5 centi széles melír csíkok szerintem eléggé hogy is mondjam...gázosak :)
Barna árnyalatú ez a nature goddess, vagy mindenféle színben van?

basic avatar

Adrihanna | 2010.06.20. 18:37

uhhhh ha fizetnének se varratnám fel rájöttem :S most kipróbáltuk, hogy hogy bírnám, de olyan sok, erős és jó a hajam (lehet beképzelten hangzik, de a fodrászok is ezt mondják) és egyszerűen olyan súlya van ha hozzárakunk még, hogy migrénes fejgörcsöm van tőle. úgyhogy nekem így alkalomra van feltéve de a saját is van 50-60 centis.. :)
hát én ilyen dolgokra nem vállalkoztam még. nekem csak a wella magma színei (vulkános vörösek) voltak barnába és a barna árnyalatai is rétegezve voltak festve :) nagyon ütős

amúgy most nekem a wella nature's goddesss van festve és vágva. az természetes nap szívta hatást kelt és nagyon szép a forma meg inkább a nyújtott hullámokat hozza, pár fonott tinccsel.. stb :) olyan természetesebb :)

basic avatar

Jázmina | 2010.06.20. 11:29

Régebben nekem is voltak veszélyes hajszíneim és frizuráim, de mára már jobban szeretem az természetes (vagy annak tűnő), de ápolt hajat.
Volt például, hogy oldalt egészen rövid volt a hajam, és már akkor is imádtam az állatmintákat, így fogtam magam és befestettem párduc mintásra! :)
Nagyon imádtam, és nagyon ütősen nézett ki, de most már lenyugodtam :D

És szerencsére már póthaj sem kell, mert megnőtt szép hosszúra a hajacskám :)

basic avatar

Adrihanna | 2010.06.19. 23:50

ha nem sikerülne megnézni, akkor majd szólok, ha felrakja a mester :)

basic avatar

Adrihanna | 2010.06.19. 23:37

ritkán jutok el sajnos. régebben volt, hogy be-be surrantam valakivel :P mostanába vannak meghívások inkább. tudod kislányokat nem hívnak ilyen helyekre.
őőőm a képeket mindjárt mondom.. adrihanna sastre (ez vagyok én) és azon belül asszem a szakács timinek van fenn képe, de lehet hogy csak a hajakról meg magáról.. de fel fogja rakni majd a mesterfodrászúr is és akkor majd belinkelem.. nála vagy az asszisztensénél tuti teljes anyag lesz :)

amúgy a bemutatón a byblos ruháiban voltak és a wella egyik (sőt szerintem és tapasztalatom szerint) legjobb fodrásza mutatta be a legújabb wella trendeket. brutális hajshow volt.. amúgy a wella egyik vonal képviselője itthon én vagyok, a 2010 wella nature's goddesssssss.. elég veszélyes színeim voltak idén :P de talán fbon van pár kép :)

basic avatar

Jázmina | 2010.06.19. 21:35

Ismeretlenek is láthatják azokat a fotókat? Indiszkrét vagyok, ha megkérdem a barátnőd nevét? Vagy máshol fent van?

basic avatar

Blackjack | 2010.06.19. 21:06

Te gyakran jársz ilyen bemutatókra?:)

basic avatar

Adrihanna | 2010.06.19. 21:04

jaja fbon vannak fenn képek már az egyik barinőm adatlapján. :)
legközelebb pedig remélem nem vizsgázom és el tudok menni próbálni és akkor én is modellkedem meg addig megnövök :P
és azok a hajak.. hmmm nagyon jók lettek a modelleken.. iszonyatosan jók!!!!!

basic avatar

Jázmina | 2010.06.19. 20:31

Milyen kár... Ha nekem lett volna VIP jegyem tuti elmegyek!! Biztos nagyon jó volt.

basic avatar

Adrihanna | 2010.06.19. 17:06

biztos jó volt.. :( a partnerem tuti élvezte.. elment a kisérőm nélkülem mókás :)
de lesz róla fotóanyagom meg beszélek a szervezővel.. úgyhogy majd egyszer beszámolok róla.. meg mennek a képek fbra.. :)

basic avatar

Jázmina | 2010.06.19. 13:17

Tényleg milyen volt a Byblos divatbemutató? Vagy még nem volt?

basic avatar

Adrihanna | 2010.06.18. 21:44

mi hogy hajtogatásra ítéltük a ffi kolégával? :P hát igen.. arra is úgy kellett beidomítani :P haha

basic avatar

Gordon | 2010.06.18. 21:15

Adri nem ismerlek de annyira nyilvánvaló volt ez :D

Felix: te aztán jól felszerelkeztél a nyárra... :) ilyenkor sportosan jó öltözni a mindennapokban, persze ha különleges alkalom van akkor elő lehet szedni az elegáns ruhákat!

basic avatar

Süveges Tamás | 2010.06.18. 19:37

Adrihanna ez az igazság, nagyon sok bunkó/unott ember dolgozik a felszolgálók, pultusok közt is :(

De azért egy Starbucks csak ad a színvonalra. Valaki leírhatná a tapasztalatait :)

basic avatar

Adrihanna | 2010.06.18. 19:13

hát amennyiben frissen végzett magyar kiszolgáló csapatot állítanak fel ebben ne merjünk reménykedni se.. rémes hogy kiket engednek ki az iskolál. nálunk is volt frissen ruházati eladóizott koléga.. hát nagyon tudott :P azt se tudta milyen szín a fukszia, foggalma nem volt az anyagokról és lehet hatalmas kedvesség és vevőcentrikusság volt benne és kicsi volt a rés amin kijöhetett.. szóval a nagy kedvesség nem mutatkozott mert vélhetőleg beleszorult.. a rágó roppant esztétikusan bukfencezett a félig kinyújtott nyelvén, csumpira rágott körmeivel dögösen próbálta kopogtatni a hajtógatópultot, majd bájos mély hangnemben megszólalt kedves altunk hogy "segítsek?".. na ez az illető csak hajtogathatott ha én a férfin voltam :) 1 hónapig bírta utána meghalt hogy fáj a lába :) szép?

basic avatar

Szekeres Gábor | 2010.06.17. 18:28

Nos igen, minden ilyen külföldi jóhírű boltban örülni kell.

reménykedjünk hogy nevéhez méltóan a kiszolgálás meg a minőség is OK lesz

basic avatar

Mr. Jns | 2010.06.17. 17:51

ez egy nagyon jó dolog hogy a Starbucks is üzletet nyitott itthon... jelzésértékű.

gondolom most még napokig extra sor áll, de majd én is kiprószálom :)
tök jó hogy így fejlődünk... egyre több üzlet nyílik, és ez jó ennek örülni kell, mint ahogy a főszerkesztő úr is említette.. :)

basic avatar

Szekeres Gábor | 2010.06.17. 14:43

Adri kössz az infót holnap kipróbálom.. melyik szinten van?

basic avatar

Balu | 2010.06.17. 12:30

Igen Zsófi valóban... Armani caffé lehúzta a rolót :S

helyette van Westendben Starbucks? Hurra. Miért nem hoz lázba?:D

basic avatar

Jázmina | 2010.06.17. 12:10

Nekem sem feltétlenül kényelmetlen az összes magassarkúm, viszont kedvelem az extrább, nem mindennapi darabokat, extra magas sarokkal. És azért egy 13-14 centis sarok elég brutál tud lenni :) De a kis balerina cipőket én sem nagyon szeretem, mert aminek túl lapos a talpa az sem jó.

Egyébként azt hiszem 5 cm körüli sarok a legjobb, dehát az nekem nem jön be.

basic avatar

Adrihanna | 2010.06.17. 00:09

de kedveseim megnyitott ma a Sturbucks a WEbe.. hát egy baja van ám de az pont elég.. hogy megközelíthetetlen a tömegtől.. úgyhogy el se mentem, csak leadták a csajok a forró dróton.. : /

hát én nem tudom, de nekem a legtöbb magassarkúm nagyon kényelmes mmint nekem. volt hogy belebújt a barátnőm és két lépés után aszonta h ássam el mert vége :S
én meg csak abba tudok meglenni, ma laposba voltam de egyszerűen végem.. ki is nyújtom magam mindjárt a padlón :)
ja csajoknak van yo tanácsom mit csináljanak ha kimúltak az egész napos mászkálástól és fáj a láb, derék, csípő, forgó, medence stb.. fiúknak is előfordulhat h lejárják a jövőhetet is és megterhelődnek, privibe akit érdekel elmondom, hogy lehet ezen segíteni, de nem írom le mert túl vicces :)

basic avatar

Bakó András | 2010.06.16. 22:30

Zsófi_r! Ne mondjad már. Biztosan csak felújítják, vagy bővítik. Bár nem tudom mekkora volt ott a forgalom, még nem voltam bent, de nem hiszem hogy veszteséges lenne ott az Andrássy-n...

basic avatar

pongó | 2010.06.16. 19:20

Jázmina: ha ebben érzed magad jól, miért ne? :) Szerintem se évszak alapjá n kell stílust váltani, hanem az ember egyénisége alapján. Az se mindegy hogy ki milyen körökben mozog mert ez is belejátszik az öltözködésbe.

Zsófi: Nem hiszem hogy bezárna! Az EA üzlet mellett van, és direkt úgy alakították ki az éttermet is, és szerintem jól is megy. Kitől hallottad ezt? :S

basic avatar

Zsófi_R | 2010.06.16. 17:14

Hahó!

ma hallottam hogy az EA Cafe bezárt! állítólag veszteséges volt és nem finanszírozták tovább... ez igaz?

:(

basic avatar

Jázmina | 2010.06.16. 11:36

Tény, hogy sokszor kényelmetlen a magassarkú, de sokkal jobb alakunk van tőle, javítja a tartást, és nem utolsó sorban sokkal nőiesebb mint egy sport cipő :)
Sajnos örök igazság, hogy a szépségért meg kell szenvedni.
Nekem van több olyan cipőm is, amiben hosszú útra nem indulok el, mert borzasztóan megfájdul benne a lábam.

És olyan cipőm is van, amiben egyszerűen nem tudok az utcán menni, annyira magas a sarka meg minden, hogy a ezeken a göröngyös utakon képtelenség járni benne. Pedig az üzletben, a sima padlón jónak tűnt :)
Egyébként én is alacsony vagyok, de én szeretek alacsony lenni :)

Nem tudom ki hogy van vele, de én nyáron pl enni is alig tudok! Jégkrém, gyümölcsök, saláta és ennyi. De ebből se túl sokat.

« előző  12 3 4  ...  következő »

Véleményezze Ön is!

Vélemény írásához be kell jelentkeznie!